Έγγραφο «βόμβα» των δανειστών για τους μισθούς – Έρχεται εργασιακός Μεσαίωνας

711917-ergasiaka.jpg

10-07-2016 9:22

Έγγραφο «βόμβα» 21 σελίδων αποκαλύπτει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά που αναμένεται να φέρουν ένα πραγματικό Mεσαίωνα, με μικρότερους κατώτατους μισθούς, ομαδικές απολύσεις και δικαίωμα «λοκ αουτ» από επιχειρήσεις να είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που απαιτούν να γίνου το συντομότερο δυνατό.

Ανατροπές σε όλα όσα ισχύουν σήμερα για τον κατώτατο μισθό, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις συμβάσεις εργασίας, τα όρια των απολύσεων και τις ομαδικές απολύσεις, προαναγγέλλει η τρόικα στα εργασιακά από Σεπτέμβριο.

Οι αλλαγές που προτείνουν περιλαμβάνονται σε ένα έγγραφο-«βόμβα» που δόθηκε στη κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι δανειστές ξεδιπλώνουν όλη την ατζέντα των εργασιακών κάνοντας εκτενή αναφορά στο θέμα των αμοιβών των εργαζομένων και την ανάγκη να δοθούν μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν τους μισθούς ανάλογα με τις αντοχές και τις ανάγκες τους.

 

Ευελιξία αμοιβών (wage flexibility) και συλλογικές συμβάσεις μόνο σε επίπεδο επιχείρησης: Το μέτρο θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να καθορίζουν διαφορετικά και χαμηλότερα επίπεδα αμοιβών για να αντέξουν στην κρίση. Η ευελιξία των μισθών με συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης και μόνο όπως προτείνουν οι δανειστές θα φανερώσει την αδήλωτη εργασία και θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή των αδήλωτων εισοδημάτων. Στην ουσία βάζουν “ταφόπλακα” στην επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω εθνικής ή κλαδικής σύμβασης, που πρεσβεύει η κυβέρνηση.

Αύξηση του ορίου απολύσεων ως 10%, όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία, και κατάργηση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις: Στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι…

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΠΟΛΕΥΣΕΙΣ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΠΕΡΓΙΕΣ!


loading...