Δυναμική συμμετοχή της Pharmathen στο 25ο Πνευμονολογικό Συνέδριο

345229-0910d39cb253e57ce1352e617f09a044_l.jpg

07-07-2016 17:33

Για ακόμα μία χρονιά, η Pharmathen συμμετείχε στο 25ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και διεξήχθη από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχόλησε τους συνέδρους ήταν η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου, στους 600.000 ανέρχονται στην Ελλάδα σήμερα οι πάσχοντες από τη νόσο, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς, εφόσον γίνει έγκαιρα η διάγνωση και ξεκινήσει η θεραπεία.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν κρίσιμα θέματα, τα οποία επιλέχθηκαν με έμφαση στις νεώτερες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Συζητήθηκαν το βρογχικό άσθμα, η διακοπή του καπνίσματος, τα επαγγελματικά νοσήματα του πνεύμονα και η ατμοσφαιρική ρύπανση, η επεμβατική πνευμονολογία, ο καρκίνος του πνεύμονα, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, η μελέτη του ύπνου, τα νοσήματα του υπεζωκότα, η φυματίωση, η πνευμονική υπέρταση και η ΧΑΠ.

Η Pharmathen, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με δορυφορικό συμπόσιο με τίτλο «Τα πολλά πρόσωπα της ΧΑΠ: Η σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση», ενώ παράλληλα είναι και χορηγός της Υποτροφίας Αριστείας Κλινικού Έργου. Σκοπός της χορηγίας αυτής είναι να ενισχυθούν νέοι Πνευμονολόγοι και να ενισχυθεί το πνεύμα της αριστείας.

Πρόεδρος του δορυφορικού συμποσίου ήταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής εταιρείας, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία”, επίκουρη καθηγήτρια κυρία Μίνα Γκάγκα και ομιλητές ο επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας και υπεύθυνος της Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας κ. Γρηγόριος Στρατάκος και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του “Γ. Παπανικολάου” κ. Σταύρος Τρύφων.

Στο δορυφορικό συμπόσιο δόθηκε έμφαση στους διαφορετικούς φαινότυπους της ΧΑΠ και την ανάγκη συγκεκριμένων ιατρικών παρεμβάσεων για καθέναν από αυτούς. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ευρήματα μελετών, όπως η FLAME.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι η πρόληψη των παροξύνσεων είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της μακροχρόνιας φροντίδας για τη διαχείριση της ΧΑΠ. Οι παροξύνσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της αναπνευστικής λειτουργίας, νοσηλεία και θάνατο.

Η κυρία Γκάγκα επεσήμανε ότι η ΧΑΠ είναι η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και πως το 50% των ασθενών παραμένει χωρίς διάγνωση. Επεσήμανε ότι στους ασθενείς που χορηγείται τακτική θεραπεία μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των παροξύνσεων και βελτιώνονται η ποιότητα ζωής και η εξέλιξη της νόσου.

Ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στο τεράστιο κλινικό πρόγραμμα (IGNITE), στο οποίο συμμετείχαν 11.200 ασθενείς, το οποίο κατέληξε στην πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη FLAME.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, μέσα από το διπλό βρογχοδιασταλτικό αποτέλεσμα, ο ασθενής με ΧΑΠ οδηγείται σε πλήρη αλλαγή της ποιότητας ζωής του, ανεξάρτητα της βαρύτητας της νόσου. Επιπλέον, του προσφέρεται προστασία και αποφυγή των παροξύνσεων, που οδηγούν σε έκτακτες επισκέψεις στα εφημερεύοντα και σε περιττές νοσηλείες, ενώ επιπλέον οδηγείται σε μια ζωή χωρίς δύσπνοια.

Ο κ. Στρατάκος σημείωσε ότι η διάκριση των κλινικών χαρακτηριστικών των ασθενών με ΧΑΠ οδηγεί στην εξατομίκευση της θεραπείας και σε μία Ιατρική ακριβείας.

Lung.gr

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε η πλήρης διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για την πνευμονολογική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα www.lung.gr, η οποία λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ιδρύματος «Θώραξ» και αποκλειστικό χορηγό το τμήμα Αναπνευστικών Παθήσεων (Πνευμονολογίας) της Pharmathen.

Το www.lung.gr αποτελεί μια σελίδα ιατρικής πληροφόρησης, που απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας, ειδικά όσους ασχολούνται με νόσους του αναπνευστικού συστήματος. Αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για την ιατρική κοινότητα των πνευμονολόγων, οι οποίοι θα έχουν – μεταξύ άλλων – ελεύθερη πρόσβαση σε συγγράμματα, νέα και ανακοινώσεις σχετικά με την ειδικότητά τους.

Από την ίδια ιστοσελίδα, το ευρύτερο κοινό (οι ασθενείς και φροντιστές τους) μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στη θεραπεία των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Σχετικά με τη PHARMATHEN

Η Pharmathen είναι μία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα. Η Pharmathen κατέχει ένα διαφοροποιημένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια και περιλαμβάνει πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα καθώς και φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Σήμερα, 47 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία – μοντέλο επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα με 20 εκατ. ευρώ ετησίως, παρουσιάζει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 195 εκ. ευρώ και η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.

Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη έως την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, απασχολώντας πάνω από 1000 άτομα.

Η Εταιρεία πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Αυστραλία και απέκτησε μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν. Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.

To 2015, άνοιξε μια νέα προοπτική για τη Pharmathen με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας του επενδυτικού fund BC Partners, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την περεταίρω ενδυνάμωση της Pharmathen στο εξωτερικό μέσω εξαγορών.

Στη Pharmathen, «δημιουργούμε έναν κόσμο που θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας».ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...