Γκάλμπρειθ: Ο Τσίπρας είχε δώσει εντολή για το σχέδιο της δράχμης

710986-galbraith.jpg

06-07-2016 15:46

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος επανήλθε στα περί σχεδίου Σχεδίου Β΄ για μετάβαση στη δραχμή, αναφέροντας σε άρθρο του ότι το σχέδιο θα εφαρμοζόταν κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Diem25, ο κ. Γκάλμπρειθ ανέφερε ότι το σχέδιο για μετάβαση στο νέο νόμισμα, μετά από ένα ενδεχόμενο Grexit, είχε την «υπογραφή» του Αλέξη Τσίπρα. 

«Ηταν τον Μάρτιο του 2015 όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε τη συνδρομή μου σε ένα “εύθραυστο εγχείρημα”» αναφέρει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος στο άρθρο του.

«Επρόκειτο για την προετοιμασία ενός προκαταρκτικού έκτακτου σχεδίου – κατ’ εντολή του πρωθυπουργού – σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ», προσθέτει.

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα Diem25, για το εγχείρημα εργάστηκε μια μικρή ομάδα επί έξι εβδομάδες και μάλιστα είχε κατατεθεί και υπόμνημα.

«Η δουλειά μας επικεντρώθηκε στην οικονομική και νομική εξειδίκευση των μελών της ομάδας, την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για τη μετάβαση σε ένα άλλο νόμισμα, τις ιδιωτικές συζητήσεις με έμπιστους ειδικούς αλλά και τη συγκέντρωση πληροφοριών για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα», σημειώνει ο καθηγητής οικονομολογίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...