«Όργιο» κακοδιαχείρισης στον Μαρινόπουλο: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της εταιρείας

710923-marinopoulos.jpg

06-07-2016 12:37

Σκελετούς… στην ντουλάπα βρίσκει ο όμιλος «Σκλαβενίτη» που πραγματοποιεί οικονομικό, νομικό και φορολογικό έλεγχο (due diligence) στην εταιρεία σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και το ερώτημα είναι αν θα αποφασίσει να την αναλάβει ή θα εγκαταλείψει το πλοίο.

Εδώ και δύο ημέρες, η Price Waterhouse Coopers έχει ξεκινήσει το due diligence για λογαριασμό της «Σκλαβενίτης» και θα σχηματιστούν ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν επισταμένα προκειμένου να προτείνουν και να τεκμηριώσουν τις πιθανές επιλογές ενός deal μεγάλης σημασίας, λόγω του μεγέθους αλλά και της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος Μαρινόπουλου.

Και όλα αυτά, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού πλέον σήμερα η δυνατότητα χρηματοδότησης των καταστημάτων αρκεί για λίγες εβδομάδες.

Έτσι, το χρονικό διάστημα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας δεν φτάνει ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η κύρια συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αίτηση της Μαρινόπουλος να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Πρέπει να υπάρξει μια «κατ’ αρχήν συμφωνία», μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην καταρρεύσει ολοσχερώς ο εφοδιασμός των καταστημάτων και η προσέλευση πελατών, εξέλιξη που θα μειώσει δραματικά την αξία του ομίλου και τη δυνατότητά του να επανέλθει στην κανονικότητα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...