«Χειρόφρενο» την Τετάρτη σε μετρό και ηλεκτρικό – Στάση εργασίας στο τραμ


05-07-2016 17:51

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. 

Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00, και όχι 24ωρη απεργία, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο τραμ.

Οι συνδικαλιστές σε Μέτρο και Ηλεκτρικό αποφάσισαν αιφνιδιαστικά σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, σε ένδειξη αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08:00 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων».

Υπενθυμίζεται ότι μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και προαστιακά λόγω στάσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη και την Πέμπτη θα γίνουν στάσεις εργασίας 5 με 8 το πρωί, από τη μια έως τις τέσσερις μετά το μεσημέρι και από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυκτα, ενώ αύριο Τετάρτη θα τραβήξουν 24ωρο χειρόφρενο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr