Συνάντηση Ξανθού, Καμίνη ΟΚΑΝΑ, για την απορρόφηση της λίστας αναμονής στην θεραπεία υποκατάστασης

344294-ef727e6e0d5ad26cd99a0b169da07747_l.jpg

09-06-2016 17:35

Συνάντηση για την υλοποίηση σχεδίου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) που αφορά στη δημιουργία Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης στην Αθήνα, είχαν χθες στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Βαγγέλης Καφετζόπουλος.

Στόχος του σχεδίου είναι η απορρόφηση της λίστας αναμονής για θεραπεία υποκατάστασης και ως εκ τούτου η αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από χρήστες ναρκωτικών και γενικότερα η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της συνάθροισης χρηστών ναρκωτικών ουσιών που διαβιούν σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες, στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων/θεσμών/φορέων για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, ώστε αφενός να παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα στον πληθυσμό στόχο και αφετέρου να διασφαλίζεται η αποδοχή και η συναίνεση του συνόλου των πολιτών.

Για τα παραπάνω συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τη δέσμευση να συνεχιστεί η συζήτηση και να συμβάλουν ο καθένας από το πεδίο της αρμοδιότητας του, στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου που ενισχύει την κοινωνική προστασία, ευάλωτων ομάδων και αναβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία .ΠΗΓΗ : Onmed.gr