Φολέγανδρος: Δήμητρα Γαλάνη και Point 2 στο Anemi Jazz Festival

709027-galani.jpg

29-06-2016 14:06

Η αγαπημένη Φολέγανδρος, το μικρό αυτό νησί της άγονης γραμμής των νοτιοδυτικών Κυκλάδων, γίνεται αυτόν τον Ιούλιο το επίκεντρο μιας γιορτής για τη μουσική.

Για πρώτη φορά η Φολέγανδρος θα φιλοξενήσει ένα jazz φεστιβάλ με ελληνικό χαρακτήρα και υψηλό επίπεδο συμμετοχών δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ζωντανά την αφρόκρεμα της ελληνικής jazz σκηνής. Μιας σκηνής που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πολύ σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών που κάνουν καριέρα διεθνώς. Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους Έλληνες μουσικούς, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Κλαμπάνης, ο Χρήστος Ραφαηλίδης, ο Σπύρος Μάνεσης και ο Θωμάς Κωνσταντίνου, θα βρεθούν στις 28 και 29 Ιουλίου για πρώτη φορά στο μικρό αυτό νησί στην καρδιά του Αιγαίου για δύο ξεχωριστές συναυλίες.

Την πρώτη βραδιά, στις 28 Ιουλίου, θα απολαύσουμε στο χώρο του Anemi Hotel τον Πέτρο Κλαμπάνη και τον Χρήστο Ραφαηλίδη, δύο ξεχωριστούς και διακεκριμένους διεθνώς Έλληνες μουσικούς, σε ένα project που ακούει στο όνομα Point 2. Μέσα από το πρίσμα των εμπειριών τους, θα ερμηνεύσουν δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές από το «The Great American Songbook». Ο Χρήστος Ραφαηλίδης είναι κορυφαίος βιμπραφωνίστας και συνθέτης, ιδρυτής του συγκροτήματος «Manhattan Vibes» ενώ ο Πέτρος Κλαμπάνης διακρίνεται σαν ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κοντραμπασίστες και συνθέτες.

Τη δεύτερη βραδιά, στις 29 Ιουλίου, η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη θα παρουσιάσει το Chronos Project, μια διαφορετική παράσταση που αναδεικνύει τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό και τις επιρροές του από την Ανατολή και την Δύση, στην Πούντα, στη Χώρα. Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντιέται με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με τη Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού», συμπυκνώνοντας την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδάχτηκε από τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα.

Την επόμενη ημέρα, 30 Ιουλίου, με αφορμή τη συναυλία αυτή, θα διεξαχθεί μια ανοιχτή ομιλία, στο Σχολείο της Χώρας, για το πώς δημιουργήθηκε το Chronos Project, ποιες είναι οι επιρροές της ελληνικής μουσικής από τη Δύση και την Ανατολή και πόσο καθορίζει το ελληνικό τραγούδι ο λόγος των μεγάλων μας ποιητών. Ομιλητές θα είναι οι τέσσερις μουσικοί και η κ. Γαλάνη.

Το ANEMI JAZZ FESTIVAL, που κάνει τα πρώτα του βήματα τον Ιούλιο του 2016 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ευκαιρία για εκλεκτικές συναντήσεις στη γοητευτική Φολέγανδρο, θα κλείσει με ένα πάρτι με καλεσμένο τον Γιώργο Μουχταρίδη του Pepper 96,6 με lounge χαρακτήρα και επιλογές από τον κινηματογράφο και την jazz σκηνή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr