Δίκη Χρυσής Αυγής – Μάρτυρας: «Ο Παύλος Φύσσας ήταν πράος, δεν είχε διάθεση για καυγά»

710263-diki-xrisis.avgis_.jpg

04-07-2016 12:08

Με την δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του εξωτερικού φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα (04/07) η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ως ένα πράο και ήρεμο άτομο περιέγραψε τον άτυχο Παύλο Φύσσα, ο μάρτυρας και εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρης Χατζησταμάτης, ο οποίος επιχείρησε να «διαμεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα των χρυσαυγιτών, που είχε συγκεντρωθεί  έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, πιστεύοντας πως η ένταση μεταξύ τους ήταν για ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Ήταν πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καυγά», είπε για τον άτυχο μουσικό ο μάρτυρας.

Αν. Εισαγγελέας: Από τις δυο ομάδες, ποια συμμορφώνονταν περισσότερο, ποια θα υποχωρούσε;

Μάρτυρας: Η παρέα Φύσσα είπε «άντε πάμε για μια μπύρα», ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ και θεώρησα το επεισόδιο λήξαν, μετά όμως συνέβησαν όλα!

Ο μάρτυρας κλήθηκε ακόμη από έδρας να αναγνωρίσει το πρόσωπο από την ομάδα των χρυσαυγιτών, με το οποίο συνομιλούσε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από το εδώλιο.

Μάρτυρας: Ο κύριος, μοιάζει πολύ με εκείνον που μίλησα εκείνο το βράδυ. (σ.σ. έδειξε τον Γιάννη Άγγο).

Πρόεδρος : Άλλος;

Μάρτυρας: Και ο κύριος με το μαύρο, μοιάζει αλλά… (σ.σ. αναφέρθηκε στον Ελπιδοφόρο Καλαρίτη). Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο είμαι αλλά δεν μπορώ…

Τα πρόσωπα που «έδειξε» ο μάρτυρας ήταν οι κατηγορούμενοι Γιάννης Άγγος και Ελπιδοφόρος Καλαρίτης ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα πως ήταν μέλη της ομάδας που περίμενε την παρέα του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια «Κοράλι». «Αυτοί μοιάζουν περισσότερο με το πρόσωπο που μίλησα εκείνο το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και πάλι στη στιγμή που πλησίασε τον Παύλο Φύσσα, την ώρα που χτυπημένος βρίσκονταν στο έδαφος, ο μάρτυρας επανέλαβε όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι «το χτύπημα ήταν επαγγελματικό και το είχε κάνει κάποιος που είχε εκπαιδευτεί».

Η δίκη διεκόπη με χειροκροτήματα όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε από τον μάρτυρα να σχολιάσει προηγούμενη κατάθεση του, σύμφωνα με την οποία ο Ρουπακιάς σκότωσε για να ανέβει στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής. «Τι είδους οργάνωση είναι αυτή που πρέπει να σκοτώσει κανείς για να ανελιχθεί;», ρώτησε ο συνήγορος, προκαλώντας τις αντιδράσεις της υπεράσπισης και τα χειροκροτήματα μερίδας του κοινού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr