Δελτίο επικίνδυνων… φορολογικών φαινομένων: Τι θα πληρώσουμε ανά μήνα μέσα στο έτος

foros_533_355

03-07-2016 10:10

Αν το καλοκαίρι του 2015 έμεινε στην ιστορία ως εκείνο του δημοψηφίσματος, της επιβολής των capital controls και της υπογραφής του τρίτου Μνημονίου, αυτό του 2016 μοιάζει δυσκολότερο, καθώς ο “λογαριασμός” είναι βαρύς και άμεσα πληρωτέος.

 

Ήδη συνταξιούχοι και μισθωτοί ένιωσαν την πρώτη “ψυχρολουσία” βλέποντας “κουρεμένες” τις αποδοχές τους λόγω των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και της αυξημένης παρακράτησης φόρου με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 

Οι συνταξιούχοι έλαβαν μικρότερες μηνιαίες αποδοχές λόγω της κατάργησης του ΕΚΑΣ και της μη καταβολής των επικουρικών που θα δίνει τη Δευτέρα. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν με περισσότερους από 259 χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου να εισπράττουν μικρότερα από 10% ως 60% μερίσματα ενώ χωρίς μέρισμα έμειναν άλλοι 26 χιλιάδες συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών (χήρες, άγαμες θυγατέρες)

Χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με χαμηλές μηνιαίες αποδοχές, βρήκαν ή θα βρουν μέχρι το τέλος του μήνα λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


loading...