Συνεργασία ΕΕΣ και Ερυθράς Ημισελήνου των ΗΑΕ για την υποστήριξη των προσφύγων την περίοδο του Ραμαζανιού

344841-a220798616761e4062db695508de770d_l.jpg

27-06-2016 12:39

Η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη διαμεσολάβηση της Πρεσβείας της στην Αθήνα, διέθεσε στο πλαίσιο του εορτασμού του ιερού μήνα του Ραμαζανιού 12 τόνους συσκευασμένων χουρμάδων, προκειμένου να διατεθούν στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά και το Σχιστό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε τη διανομή και διάθεση των παραπάνω ειδών στα δύο Κέντρα φιλοξενίας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, κινητοποιώντας για το σκοπό αυτό πολυμελή ομάδα εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών, υπό την καθοδήγηση κοινωνικών λειτουργών του Ε.Ε.Σ.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, τα στελέχη και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρέχουν, επιπλέον, σημαντικές υπηρεσίες βασικής φροντίδας υγείας (διαμέσου κλινικών έκτακτης βοήθειας: γενικής ιατρικής, παιδιατρικής, μαιευτικής), ψυχοκοινωνική στήριξη (μέσω ατομικών συνεδριάσεων και ομαδικών δράσεων) ενώ διοργανώνουν συστηματικά δραστηριότητες για την προαγωγή της υγιεινής. Η καθημερινή αυτή παρουσία έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενουμένων πληθυσμών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανάγκες των παιδιών προσφύγων.ΠΗΓΗ : Onmed.gr