Στο Πεκίνο ο Τσίπρας στη σκιά της έντασης με την Cosco

709506-tsiprascosco.jpg

01-07-2016 7:23

Για την Κίνα αναχωρεί σήμερα, Παρασκευή (01/07/2016), ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και επιχειρηματίες, σ’ ένα ταξίδι που μεταξύ άλλων θα επιδιώξει την αποκατάσταση των σχέσεων με τον όμιλο της Cosco, μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε στην συμφωνία.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα ανύπαρκτο θέμα που διογκώθηκε από περίεργους κύκλους και επισημαίνει ότι έγιναν σε συνεργασία κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco οι απαραίτητες αλλαγές στις διατυπώσεις ούτως ώστε να κυρωθεί η συμφωνία με τα δύο μέρη ικανοποιημένα.

Το Μαξίμου βγάζει εκτός του κάδρου της εμπλοκής τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα τονίζοντας πως ο ίδιος δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα, απλούστατα δέχτηκε τις υποδείξεις των νομικών της κυβέρνησης που τροποποίησαν κάποιες από τις λέξεις της συμφωνίας για να είναι εναρμονισμένες με την ελληνική νομοθεσία.

Επειδή, όμως, αυτές οι λέξεις δεν έγιναν αρεστές στους Κινέζους επενδυτές, επαναδιατυπώθηκαν και τώρα τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν, σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...