Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύμβαση ΟΛΠ – Cosco

709277-dritsas.jpg

30-06-2016 12:29

Για μία ώρα διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, για τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου αναφορικά με την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ, με την Cosco.

Αιτία ήταν η σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμη τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου, στον απόηχο και της επιστολής της Cosco.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, δεν αρνήθηκαν τη διακοπή, ώστε «στο σύντομο χρόνο του κατεπείγοντος να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίσουν μετά λόγου γνώσεως μία σημαντική συμφωνία. Αν επιμένει το σώμα ότι έχει ανασφάλεια για το ποιο κείμενο θα ψηφίσει να προχωρήσουμε στη διακοπή» ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Από τη μεριά του, ο προεδρεύων της διαδικασίας Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι μόλις κατατεθούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, θα φανεί εάν και με ποιο τρόπο συνδέονται με την επιστολή της Cosco.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr