Η Cosco «αδειάζει» με επιστολή την κυβέρνηση

709194-olp.jpg

30-06-2016 7:58

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική Cosco λίγες ώρες πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, καθώς η εταιρεία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατέθεσε στη Βουλή σύμβαση με διαφορετικούς όρους από τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

«Έχετε ήδη αντιληφθεί το μέγεθος της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως εισάγεται προς ψήφιση, από την Ελληνική Βουλή», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Cosco, απειλώντας σχεδόν να «τινάξουν στον αέρα» τη συμφωνία.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ανατρέπονται συγκεκριμένα δεδομένα που έλαβαν υπόψη τους, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Η COSCO υπέδειξε έως σήμερα απόλυτη συνέπεια και προσήλωση στα συμφωνηθέντα με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και σε οτιδήποτε επιπλέον της ζητήθηκε με βασικότερη την παροχή περαιτέρω δεσμεύσεων έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με την τιμολογιακή της πολιτική όχι μόνο της ΟΛΠ ΑΕ, αλλά και της υφιστάμενης θυγατρικής της COSCO στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΣΕΠ ΑΕ», αναφέρει η επιστολή και καταλήγει:

«ΖΗΤΑΜΕ την αποκατάσταση του κατατεθέντος κυρωτικού νόμου στα συμφωνηθέντα με το ΕΔ, με τρόπο που να ανταποκρίνεται πλήρως και απολύτως σε αυτά, χωρίς φυσικά να τα τροποποιεί με οποιοδήποτε τρόπο. Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής, όντας σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών σας ζητάμε να φροντίσετε, πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να τηρήσει απαρέγκλιτα τα όσα μεταξύ μας έχει συμφωνήσει».

Έτοιμος να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να αρθούν οι ενστάσεις της Cosco, εμφανίστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας λίγη ώρα μετά την παραλαβή της επιστολής του κινεζικού κολοσσού.

Δείτε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...