Σύνοδος Κορυφής: Επεισόδιο Γιούνκερ-Τουσκ με δημοσιογράφο – «Δεν φέρω καμία ευθύνη για το Brexit»

709083-tousk-gioynker.jpg

29-06-2016 18:18

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έσπευσε σήμερα στο πλευρό του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εναντίον του οποίου καταφέρθηκε ένας δημοσιογράφος επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το Brexit κι αφήνοντας υπόνοιες περί παραίτησής του μετά το δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος άνθρωπος που μπορούμε να κατηγορήσουμε ότι φέρει ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα στη Βρετανία» δήλωσε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την πρώτη Σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

«Αυτό (το σχέδιο) που η Επιτροπή είχε προετοιμάσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ήταν το μέγιστο (που θα μπορούσε να γίνει) και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήταν το μέγιστο δυνατό στο πλαίσιο των συνθηκών, όμως επίσης στο πλαίσιο αποδοχής από τα υπόλοιπα κράτη μέλη» υπογράμμισε ο Τουσκ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος βρισκόταν ακριβώς δίπλα του απάντησε στον δημοσιογράφο:

«Δεν θα επιτρέψω ούτε να (με) αποθαρρύνει κανείς ούτε να τεθώ υπό την κηδεμονία» κάποιου.

«Δεν ενεπλάκησα στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας συμμορφωθεί με ό,τι μου ζήτησε η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βρετανίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τον Γιούνκερ, «η δημοκρατία στη Βρετανία είναι επαρκώς ώριμη προκειμένου να μην παίρνει μαθήματα από το εξωτερικό».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...