Φορολογικό: Έχετε μήνυμα από τον εφοριακό σας! Ποιοι και πότε θα λάβουν e-mails και τηλεφωνήματα

709078-eforia2.jpg

29-06-2016 17:56

Σε «κλοιό» θα βρεθούν οι φορολογούμενοι, καθώς η εφορία θα κάνει …μπαράζ υπενθυμίσεων για χρέη αλλά και για τακτικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν το επόμενο διάστημα.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγό με τις περιπτώσεις, στις οποίες η εφορία θα προχωρήσει σε ειδοποιήσεις των φορολογουμένων, ενώ καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με το capital.gr, βάσει του οδηγού η εφορία θα στέλνει μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις εξής περιπτώσεις:

Για υπενθύμιση: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης θα στέλνονται για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Θα αποστέλλονται σε μηνιαία βάση (για βιβλία Γ΄ κατηγορίας) και τέσσερις φορές ετησίως (για επιχειρήσεις με βιβλία Β΄ κατηγορίας) λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Όπως αναφέρει το capital.gr, αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.

Για να περάσουν από το …ταμείο οι οφειλέτες: Τα μειλς θα στέλνονται σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν εκπληρώσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τα μηνύματα θα τα λαμβάνουν οι οφειλέτες μετά το πέρας της προθεσμίας.

Συγκεκριμένα, αφορά στις περιπτώσεις, ς μη υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, δήλωσης φόρου εισοδήματος Νομικών Προσώπων, δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (της γνωστής φορολογικής δήλωσης), λήξης μιας φορολογικής οφειλής.

Τηλέφωνα: Ένα βήμα πιο …πέρα προχωρούν οι εφορίες για να λάβουν ό,τι μπορούν από τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Επίσης, η ευκαιρία θα τηλεφωνά σε όσους δεν έχουν υποβάλλει ακόμα φορολογική δήλωση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...