Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις λόγω παρακράτησης

708888-syntaxeis.jpg

29-06-2016 6:40

Δεν φτάνουν οι φόροι, έρχονται και μειώσεις στο ήδη… μειωμένο εισόδημα να δυσκολέψουν τη ζωή των πολιτών που βλέπουν τα διαθέσιμα εισοδήματά τους να απειλούνται καθημερινά.

Εκατομμύρια μισθωτοί, αλλά και συνταξιούχοι από τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουν τις βαριές επιπτώσεις των μέτρων που προκύπτουν από την α’ αξιολόγηση του νέου μνημονίου, καθώς ακόμη περισσότεροι πλέον θα πληρώνουν περισσότερα.

Η αυξημένη παρακράτηση φόρου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η νέα φορολογική κλίμακα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στις μηνιαίες καθαρές αποδοχές.

Με βάση τις νέες κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις επιβάλλονται πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, ενώ μέχρι τώρα επιβάλλονταν από τα 682 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από τα 795 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

H νέα παρακράτηση φόρου προκύπτει από…

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ