Γερμανία: Το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αύξησης των επιθέσεων του ΙΚ στην Ευρώπη

708869-d6-7c234e5bfe81.jpg

29-06-2016 3:41

H γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της την Τρίτη (28/6) ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να αυξήσει τις επιθέσεις στην Ευρώπη καθώς χάνει εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία και επισήμανε ότι η υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας εκπαιδεύονται προκειμένου να ανταποκριθούν σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας,

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ χαιρέτισε την πρόοδο που καταγράφει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, ωστόσο τόνισε ότι η πρόοδος αυτή δεν έχει ελαττώσει τον κίνδυνο επιθέσεων στην Ευρώπη.

«Αντιθέτως, φοβόμαστε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εξωτερικεύσει, θα μεταφέρει τη δράση του στην Ευρώπη, ειδικά λόγω των στρατιωτικών απωλειών που έχει υποστεί στην περιοχή» είπε ο Γερμανός υπουργός σε δημοσιογράφους.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού υπό τον φόβο πιθανών επιθέσεων μεγάλης κλίμακας—που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν στρατιωτικά όπλα—μετά τα χτυπήματα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της BfV, της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας.

Ο Γερμανός αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία έχει διεξάγει πολλές ασκήσεις για να προετοιμαστεί για τέτοιους είδους περιστατικά και πολλές επιθέσεις έχουν ήδη αποτραπεί.

Τρεις Σύροι, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στο Ντίσελντορφ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...