Πεδίο μάχης το Παρίσι: Νέα επεισόδια για τα εργασιακά (pics+vid)

708778-pa.jpg

28-06-2016 18:56

Πριν ξεκινήσει η πορεία οι αρχές είχαν προχωρήσει ήδη σε 27 προσαγωγές.

Για μια ακόμη φορά χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, περίπου 200 κουκουλοφόροι και μασκοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση, εκτόξευσαν σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι από τους ταραξίες προσπάθησαν να καταστρέψουν μια στάση λεωφορείου.

Ο Φιλίπ Μαρτινέ, ο γενικός γραμματέας της CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οργανωθούν νέες διαδηλώσεις στις 5 Ιουλίου, ενώ το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητείται ακόμη από το κοινοβούλιο.

Διαδηλώσεις και διάφορες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν επίσης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Ρεν, το Στρασβούργο και τη Χάβρη. Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός καθώς το προσωπικό είχε κηρύξει απεργία. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την Τετάρτη (29/06) ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της CGT και της FO. Ο γενικός γραμματέας της FO, ο Ζαν-Κλοντ Μαϊγί, προειδοποίησε ότι, «αν η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, τότε η συνάντηση αυτή γίνεται για το τίποτα» ενώ ο Μαρτινέ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Βαλς «δεν τους κάλεσε μόνο για να πιουν καφέ».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του NewsbombΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...