Σύνοδος Κορυφής: Οι ηγέτες Λουξεμβούργου, Σουηδίας και Λιθουανίας για το Brexit

708733-bretania-brexit-eurobouli.jpg

28-06-2016 15:56

Κάθετοι εμφανίστηκαν τόσο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Χαβίερ Μπετέλ, όσο και ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λόφβεν, σχετικά με το Brexit, λέγοντας, εισερχόμενοι στο χώρο του Συμβουλίου, ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50 πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Θα συζητήσουμε τώρα τη διαδικασία του διαζυγίου, στην ΕΕ δεν είναι όπως στο facebook, ή παντρεμένοι, ή διαζευγμένοι, όχι όμως κάτι το ενδιάμεσο, δεν υπάρχει η επιλογή it’s complicated (είναι περίπλοκο)», επεσήμανε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Χαβίερ Μπετέλ.

«Αυτός (σ.σ Κάμερον) το αποφάσισε το δημοψήφισμα, εμείς πρέπει να βρούμε τώρα μια ξεκάθαρη ατζέντα τι θα γίνει τις επόμενες βδομάδες», είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου για τον Κάμερον.

Στέλνοντας μήνυμα μάλιστα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόνισε ότι «όλοι παίρνουν το τι προσφέρει η ευρωπαϊκή οικογένεια ως δεδομένο, να δουν πόσο ανησυχούν οι Βρετανοί τώρα στους δρόμους και να το ξανασκεφτούν, όσοι σκέφτονται να φύγουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σουηδός πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε πως οι Βρετανοί «πρέπει να το ενεργοποιήσουν το άρθρο 50 το συντομότερο δυνατό, να αποφασίσουν το συντομότερο δυνατό».

Συμπλήρωσε δε πως «εμείς ως ΕΕ θα πρέπει να δούμε τι δρόμο θα πάρουμε. Πρέπει να φτιάξουμε μια ΕΕ των πολιτών. Με δουλειές, κοινωνική προστασία, χωρίς περίπλοκους κανονισμούς από τις Βρυξέλλες. Να το κάνουμε μόνοι μας, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των κρατών μελών. Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι αυτός ο οργανισμός είναι για αυτούς».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...