Ο ΠΦΣ καταδικάζει την υπόθεση του 53χρονου φαρμακοποιού και ζητά εκσυγχρονισμό των Πειθαρχικών Συμβουλίων

344545-3e058f4a330f2897c01eb6bc8e3b19a2_l.jpg

17-06-2016 11:54

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Οι μεμονωμένες περιπτώσεις επιόρκων λειτουργών δεν μπορούν και δεν πρέπει να αμαυρώσουν την εικόνα των χιλιάδων άλλων, που καθημερινά μοχθούν να υπηρετήσουν την Δημόσια Υγεία, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προσθέτοντας ακόμη τα εξής:

Ο ΠΦΣ έχει επανειλημμένα θέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το θέμα του εκσυγχρονισμού των Πειθαρχικών Συμβουλίων και έχει καταθέσει τις προτάσεις του έτσι ώστε οι αποφάσεις τους να διακρίνονται από εγκυρότητα και Δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε, ότι σε 46.000 ευρώ ανέρχεται η συνολική αξία των φαρμάκων και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου, από την υπόθεση με τον 53χρονο φαρμακοποιό και πρώην Δήμαρχο, που διερεύνησε και έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου εκτελούσε συνταγές φαρμάκων τις οποίες συνταγογραφούσαν γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εν αγνοία των ασφαλισμένων. Στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις γιατροί, ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...