Γεροβασίλη: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας

708516-2540212.jpg

27-06-2016 22:02

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε χαιρετισμό στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Capital Link: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις».

«Σε μία περίοδο πολιτικών εξελίξεων ιστορικής σημασίας στην Ευρώπη, και σε μία γεωγραφική περιοχή όπου δεν λείπουν τα φαινόμενα αστάθειας, η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, απαλλαγμένου από στρεβλώσεις και υπογράμμισε ότι “είμαστε πλέον έτοιμοι για την απρόσκοπτη υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών”.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην απαρχή μίας νέας περιόδου εμπιστοσύνης, οικονομικής ασφάλειας και επενδυτικής προοπτικής” και επισήμανε ότι με την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, “πετύχαμε να διασφαλίσουμε τόσο την οικονομική σταθερότητα όσο και την κοινωνική συνοχή”, “τις δύο θεμελιώδεις δηλαδή προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι σήμερα ανοίγεται ο δρόμος για επενδυτική δραστηριοποίηση σε δεκάδες τομείς, όπου η χώρα μας παρουσιάζει αξιοσημείωτες ευκαιρίες και ειδικά στις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, την ενέργεια, τον τουρισμό και τις υποδομές, όπου οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για μικρούς και μεγάλους επενδυτές, Έλληνες και ξένους “και βέβαια για τους ομογενείς μας, οι οποίοι έχουν αποδειχτεί πολύτιμοι αρωγοί της πατρίδας τις δύσκολες περιόδους της ελληνικής ιστορίας”. “Δική μας υποχρέωση”, τόνισε, “η διαμόρφωση ενός ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος, ίσων ευκαιριών και απαλλαγμένου από στρεβλώσεις”. “Είμαστε πλέον έτοιμοι για την απρόσκοπτη υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών”, συνέχισε η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή και ότι ταυτόχρονα προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (π.χ. ΕΣΠΑ, πακέτο Γιουνκέρ).

Επισήμανε ότι «σε αυτήν την πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας στιγμή, ο ρόλος της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι κρισιμότατος”, όπως εξίσου κρίσιμος είναι και εκείνος της ομογένειας, που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων. Οι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, τόνισε, “να γίνουν οι φορείς μίας νέας πραγματικότητας στην ελληνική οικονομία”, “μιας πραγματικότητας που διαμορφώνουμε συστηματικά, για την απαλλαγή από την ολιγοπωλιακή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, την ανάδειξη της καινοτομίας και της εφευρετικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση νέων συνεργατικών σχημάτων και της κοινωνικής οικονομίας».

«Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για μία πραγματικά δίκαιη αναπτυξιακή προοπτική», είπε, και «όχι για μία επίπλαστη και εύθραυστη οικονομική μεγέθυνση, όπως αυτή που άφησε τη χώρα μας απροστάτευτη απέναντι στην πρόσφατη οικονομική κρίση, αλλά για τη δημιουργία πλούτου από την πραγματική παραγωγή, την ανθρώπινη διάνοια και πρωτοβουλία».

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει ακριβώς τον δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι το δρόμο της συντριβής της εργασίας. «Γι’ αυτό και επιδιώκουμε ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον, στο οποίο θα επιβραβεύονται οι παραγωγικές και υπεύθυνες επιχειρήσεις».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...