Βρετανία: «Όχι» του Κάμερον σε δεύτερο δημοψήφισμα


27-06-2016 16:22

Μπορεί αρκετοί Βρετανοί να το έχουν μετανιώσει, ωστόσο ο Ντέιβιντ Κάμερον φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τις φωνές για δεύτερο δημοψήφισμα – Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον είναι της άποψης πως: «Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει» και έτσι απέκλεισε σήμερα (27/06) το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Βρετανός πρωθυπουργός ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Παράλληλα, η παραίτηση του Κάμερον έχει πυροδοτήσει μια κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου, τον Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή, όμως ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με νυν υπουργούς που θα διεκδικήσουν και αυτοί την αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Αντί για αυτό, ο Κάμερον ζήτησε να υπάρξει ενότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη χώρα. «Η κυβέρνηση χρειάζεται τώρα να επικεντρωθεί στο να κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση για την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ειδικής ομάδας που θα αρχίσει να εργάζεται για να προετοιμάσει το Brexit και τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, υπογραμμίζοντας ότι ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία είναι «το τελευταίο πράγμα» που χρειάζεται η Σκωτία.

Ο Κάμερον, που δεν έχει κάνει καμία δήλωση αφότου ανακοίνωσε την παραίτησή του, καταδίκασε επίσης μέσω της εκπροσώπου του τα ξενοφοβικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί στη χώρα μετά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr