Ο Κουτσούμπας βγάζει στη «σέντρα» τον Τσίπρα

708432-tsipras-koytsoympas.jpg

27-06-2016 14:44

«Αλλάζω τον εκλογικό νόμο, για να αφήσω κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, παραδεχόμενος ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως αριστερά».

Τα λόγια του πρωθυπουργού αποκάλυψε σήμερα (27/06/2016) ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συνομιλιών με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ερωτώμενος γιατί ανοίγει τώρα ο κ. Τσίπρας τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι, όπως ο πρωθυπουργός είπε στη συνάντησή τους, «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως αριστερά, γι’ αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα». Ως προς το θέμα της απλής αναλογικής, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει ξεκάθαρα.

Τη στιγμή ειλικρίνειας που είχε ο πρωθυπουργός, έσπευσαν να διαψεύσουν στη συνέχεια κυβερνητικές πηγές. «Αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στη μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Και για να αλλάξουν το θέμα οι κυβερνητικές πηγές, συνεχίζουν: «Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή.

Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».

Στην εγκυρότητα των δηλώσεων του κ. Κουτσούμπα επιμένει, πάντως, το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν.

Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ, το Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα.

Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα».

Όπως φαίνεται, οι «πάγιες θέσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει στροφή έως και 180 μοιρών σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα, και όχι μόνο στον εκλογικό νόμο. Η κυβερνητική χρεοκοπία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, με τη δυναμική του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και τις πρώτες και στην ουσία και τις δεύτερες εκλογές, είναι προφανής, όσο κι αν στις δημόσιες δηλώσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μιλούν για «πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα». Στην περίπτωση του πρωθυπουργού δε, η ειλικρίνεια, έρχεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...