Πύρινη λαίλαπα στα Δερβενοχώρια: Προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα της φωτιάς

708268-img_1481.jpg

27-06-2016 6:33

Σημαντικές εκτάσεις παρθένου δάσους έχει ήδη κάψει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου (25/06/2016) σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μαίνεται μέχρι και σήμερα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να περιορίσουν τα δύο πύρινα μέτωπα, που απειλούν να καταστρέψουν ολοσχερώς έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της χώρας.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς σήμερα, Δευτέρα (27/06/2016), είναι καλύτερη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν κοπάσει.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 65 οχήματα με 140 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 66 ατόμων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, αφού η περιοχή, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά είναι απόκρημνη.

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

IMG 5694 1ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...