ΟΚΑΝΑ: 80 προσλήψεις για την ενίσχυση των δομών απεξάρτησης

344616-094b8a6aa2472777d7ff5b113db279c6_l.jpg

21-06-2016 8:58

Στην πρόσληψη 80 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενισχύσει τις δομές απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Πρόκειται για 25 θέσεις στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), 35 θέσεις στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), 12 θέσεις στη μονάδα “18 Άνω” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και οκτώ θέσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία προσλήψεων θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους φορείς, με προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την απόφαση αυτή εντείνεται η προσπάθεια να στηριχθούν οι αποδυναμωμένες, τα τελευταία χρόνια, δημόσιες δομές που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και θεραπεία εξαρτημένων ατόμων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη.

Η διοίκηση του Οργανισμού προχωρεί στη λειτουργία επτά νέων δομών σε ολόκληρη τη χώρα από το τέλος του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος δήλωσε στο «Έθνος» ότι –εκτός από τη μονάδα άμεσης πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας (Καποδιστρίου και 3ης Σεπτεμβρίου)- αναμένεται να λειτουργήσουν στο κέντρο της πόλης δύο ακόμη δομές.

Τέσσερις νέες μονάδες δημιουργούνται μέχρι το τέλος του έτους στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στις Σέρρες, στη Δράμα, στα Τρίκαλα και στον Πύργο.

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr