Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν εκβιάζεται

707908-theodorakhs.jpg

25-06-2016 9:58

Απαντώντας στις διαρροές του Μαξίμου που αναφέρουν ότι υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού οι οποίοι θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο που θα φέρει ο πρωθυπουργός, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε ότι εκβιάζονται μόνο όσοι έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε παράλληλα την άποψη του Κινήματος ότι η χώρα χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών αλλά με ένα μικρότερο μπόνους που θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος στα όσα συζήτησε χθες με τον ΑλέξηΤσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, ανέφερε ότι του παρουσίασε την άποψη του Ποταμιού, η οποία αποτελεί απόφαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως και του Συνεδρίου, για ένα εκλογικό σύστημα με 3% όριο εισόδου στη Βουλή, ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους δεκαεπτάρηδες, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και μπόνους μιας έδρας για κάθε 2% που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ένα κόμμα που θα πάρει 40% θα λάβει ως μπόνους 20 έδρες».

Αναφερόμενος σε πληροφορίες που θέλουν τον Βασίλη Λεβέντη αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν την πρόταση του κ.Τσίπρα για απλή αναλογική ο επικεφαλής απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με συνθήματα ενισχυμένης αναλογικής και τώρα μιλάει για απλή αναλογική όμως το Ποτάμι δεν θα συνηγορήσει στη διάλυση της χώρας με τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και δεν αλλάζει άποψη ανεξαρτήτως αν η πρόταση του κ.Τσίπρα του δίνει 2 ή 3 έδρες παραπάνω.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...