Αποτελέσματα Brexit – Κοτζιάς: Ανησυχούμε για τον εθνικισμό και τον κατακερματισμό της Ευρώπης

707715-kotzias2a.jpg

24-06-2016 12:13

Τον προβληματισμό του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία εκφράζει σήμερα, Παρασκευή (24/06/2016), ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μέσω δήλωσής του.

«Μετά από τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος επιβεβαιώθηκε η επιμονή μας για την ανάγκη πραγματοποίησης μιας δημοκρατικής δεσμευτικής συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής της λειτουργίας και για τον εκδημοκρατισμό των δομών της έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί υπηρετώντας τους λαούς της Ευρώπης και να είναι ελκυστική στις κοινωνίες των κρατών-μελών», σημειώνει ο κ. Κοτζιάς.

«Γενικότερα με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα ως προς το προσφυγικό ζήτημα, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις αυξανόμενες τάσεις κατακερματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζουμε την ανάγκη καταπολέμησης του εθνικισμού και ακραίων συμπεριφορών. Προτεραιότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η εγκατάλειψη τιμωρητικών λογικών και πολιτικών περιχαράκωσης και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας δημοκρατικού διαλόγου και συναίνεσης», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr