Αποτελέσματα Brexit: Οργή των λαών για την Ευρώπη των χρηματιστών

707651-brexit2.jpg

24-06-2016 9:19

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, με τη συνακόλουθη απόφαση των πολιτών της να ζητούν την αποχώρησή τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια, έρχεται να δώσει ένα ιδιαίτερα ηχηρό «χαστούκι» στη γερμανοκρατούμενη – εδώ και καιρό – Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ευημερία των ανθρώπων.

Είναι πολύ επιπόλαιο να αρκεστεί κανείς στο ότι η επικράτηση του Brexit έναντι του Bremain συνιστά απλώς μια νίκη των ευρωσκεπτικιστών. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως οι λαοί της Ευρώπης αρχίζουν να γυρίζουν σταδιακά την πλάτη απέναντι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό μηχανισμό που απλώς εισπράττει χρήματα και μετατρέπει το Βερολίνο σε μόνη δύναμη εντός της Ευρώπης των 28.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν πλέον την Ευρώπη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των χρηματιστών, μια κοινότητα που κινείται εκβιαστικά απέναντι στους ανθρώπους της και έχει απομακρυνθεί ολοκληρωτικά από τα ιδεώδη των ιδρυτών της, του Ζαν Μονέ και του Ρομπέρ Σουμάν.

Γυρίζουν την πλάτη σε ένα οικονομικό σύστημα που θέτει την ευημερία των αριθμών σε απόλυτη προτεραιότητα και έχει καταστήσει «κενό γράμμα» την έννοια και το νόημα της αλληλεγγύης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...