Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του νομοσχεδίου των εργασιακών (pics)

707481-de.jpg

23-06-2016 18:26

Είναι η δέκατη φορά από τον Μάρτιο που οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού προκειμένου να ζητήσουν από τον Φρανσουά Ολάντ να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί πραγματοποίησαν αυστηρούς ελέγχους περιμετρικά της Πλατείας της Βαστίλης με στόχο να περιφρουρήσουν την πορεία. Μεταξύ άλλων, ελέγχαν το περιεχόμενο των τσαντών και απωθούσαν τους διαδηλωτές που φορούσαν κράνη ή έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι 85 άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν εναντίον των αστυνομικών.

Η διαδήλωση αρχικά απαγορεύτηκε κατόπιν επετράπη υπό προϋποθέσεις και πραγματοποιείται σε μια συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 1,2 χιλιομέτρων, με την παρουσία 2.000 και πλέον αστυνομικών.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά ευκολότερη την πρόσληψη ή απόλυση ενός υπαλλήλου σε μια απόπειρα να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία.

«Θα οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη γραμμή τερματισμού» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους παρά την ζέστη που επικρατεί στην γαλλική πρωτεύουσα.

«Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών δηλώνει ότι αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση. Η πλειονότητα των συνδικάτων το δηλώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση» επισήμανε ο Φιλίπ Μαρτινέ, ηγέτης του συνδικάτου CGT.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...