Τουρκία: Στη φυλακή επειδή παρομοίασε τον Ερντογάν με το… Γκόλουμ!

707469-e.jpg

23-06-2016 17:31

Ο άνδρας, σε σχόλια και φωτογραφίες που είχε αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είχε παρομοιάσει τον Ερντογάν με το «μικρόσωμο, γλοιώδες πλάσμα» της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Ένας άνδρας που παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το… Γκόλουμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Δικαστήριο της επαρχίας της Αττάλειας καταδίκασε τον Ριφάτ Τσετίν σε φυλάκιση ενός έτους με πενταετή αναστολή για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας. Ο νόμος προβλέπει ότι μια τέτοια κατηγορία τιμωρείται με φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών.

Το δικαστήριο αφαίρεσε από τον Τσετίν και την κηδεμονία των παιδιών του, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Το 2014 ο Τσετίν είχε αναρτήσει στο Facebook ένα φωτομοντάζ όπου είχε συνδυάσει τρεις φωτογραφίες του Ερντογάν με το Γκόλουμ. Μιλώντας σε μια άλλη εφημερίδα, τη BirGun, είπε ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του δεδομένου ότι την εποχή εκείνη ο Ερντογάν δεν ήταν ακόμη πρόεδρος, αλλά πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει διώξεις σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων σκιτσογράφοι αλλά και μια πρώην Μις Τουρκία- για προσβολή του προέδρου Ερντογάν.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...