Μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, ένα τρόφιμο – «πασπαρτού»

343959-0569e76e1f39e187b2b417ef6f912f53_l.jpg

01-06-2016 9:22

Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της Μεσογειακής Διατροφής. Δικαιολογημένα επιβάλλεται η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση και σε οποιαδήποτε μορφή τους, μιας και αποτελούν έναν εξαίρετο διατροφικό θησαυρό.

Vote for ολικής άλεσης δημητριακά:

Το γεγονός ότι τα ολικής άλεσης προϊόντα προέρχονται από σπόρους που έχουν αλεστεί ολόκληροι (πίτουρο, φύτρο και ενδόσπερμα) τους προσδίδει «διατροφικό προβάδισμα» έναντι των άλλων προϊόντων, μιας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα στοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο φώσφορος και το κάλιο, καθώς και διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά που εμφανίζουν έντονη προστατευτική δράση για τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



ΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...