Βρυξέλλες: Αλάτι και μπισκότα είχε η ζώνη του φαντασιόπληκτου «τρομοκράτη» που προκάλεσε συναγερμό

706936-brikselles.jpg

21-06-2016 18:35

O νεαρός άνδρας, ο οποίος φόραγε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά και προκάλεσε συναγερμό στην καρδιά των Βρυξελλών, εγείροντας το φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ομολόγησε στις αρχές ότι επινόησε τα πάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας.

Ο άνδρας, ηλικίας 26 ετών, που είχε αναγνωριστεί με τα αρχικά «Τζ. Μπ» επικοινώνησε ο ίδιος με την αστυνομία γύρω στις 05.30 τοπική ώρα, υποστηρίζοντας ότι τον είχαν απαγάγει και τον είχαν αφήσει σε σημείο κοντά στο εμπορικό κέντρο City 2, αφού του είχαν φορέσει «μια ζώνη με εκρηκτικές ύλες που επρόκειτο να την πυροδοτήσει από απόσταση ένα τρίτο πρόσωπο».

Τελικά συνελήφθη και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι «ερεύνησαν επίσης στο σπίτι της μητέρας του», εξήγησε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσίευσε.

«Αυτή η επίσκεψη στο σπίτι (της μητέρας του) συνέβαλε στο να εντοπίσουμε υπολείμματα των υλικών που χρησιμοποίησε για την κατασκευή της ψεύτικης ζώνης. Καθώς του παρουσιάσαμε αυτά τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι επινόησε την απαγωγή του», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, που κλήθηκαν στην περιοχή κι ενώ η συνοικία είχε αποκλειστεί, ανακάλυψαν ότι η ζώνη που φόραγε ήταν ψεύτικη κι ότι «περιείχε αλάτι και μπισκότα».

«Σχετικά με το όχημα το οποίο περιέγραψε ότι χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή του, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι ανέφερε τυχαία μια πινακίδα κυκλοφορίας που είχε δει στο δρόμο», διευκρινίζουν επίσης οι εισαγγελικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος αφέθηκε ελεύθερος αφού ανακρίθηκε.

Ο άνδρας που προέβη στις ψευδείς καταγγελίες, θα βρεθεί πάντως στο στόχαστρο μιας έρευνας από ανακριτή, έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον κίνδυνο «μιας επίθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι ο άνδρας ήταν «γνωστός στις δικαστικές αρχές για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών ορισμένους που συνδέονται με ψυχιατρικής φύσης προβλήματα». Πρόσφατα μάλιστα είχε καλέσει πάλι την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι τον αναγκάζουν να ενταχθεί στο ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ο εισαγγελέας ζήτησε μάλιστα ο ύποπτος να τεθεί σε προσωρινή κράτηση και να εξεταστεί από ψυχίατρο. Ο ανακριτής έχει στη διάθεσή του 24 ώρες για να απαντήσει.

Όπως και να έχει, το περιστατικό έθεσε τις βελγικές αρχές σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς το εμπορικό κέντρο που ανέφερε ο άνδρας βρισκόταν μεταξύ των τοποθεσιών, οι οποίες είχαν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στα ρεπορτάζ των βελγικών ΜΜΕ ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...