Ιταλία: Σοκαριστική έρευνα – «Σχεδόν φυσιολογικοί» οι βιασμοί ανηλίκων μέσα σε οικογένειες

706937-chi.jpg

21-06-2016 18:35

Μετά τα σοκαριστικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναμένεται κάποιου είδους παρέμβαση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι

Ο συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού της περιφέρειας της Καμπανίας, Τσέζαρε Ρομάνο, κατήγγειλε την Τρίτη (21/06) ότι «οι βιασμοί ανηλίκων μέσα στις οικογένειες θεωρούνται σχεδόν φυσιολογικοί σε κάποια αστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης».

Κατά την παρουσίαση έρευνας που αφορά 200 περιπτώσεις βιασμών και κακομεταχείρισης ανηλίκων, κυρίως μέσα στο ίδιο το οικογενειακό τους περιβάλλον, ο Ρομάνο πρόσθεσε ότι «υπό κρίσιμες κοινωνικές συνθήκες, σε δύσκολές και υποβαθμισμένες συνοικίες, το τρομερό αυτό φαινόμενο εκλαμβάνεται σχεδόν ως κάτι το φυσικό».

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην συνοικία Καϊβάνο της Νάπολης, στην περιοχή Αφραγκόλα και σε εκείνη της Ατσέρα, σε μικρή απόσταση από τη μεγαλούπολη του Ιταλικού νότου.

Πρόκειται για περιοχές με ποσοστό ανεργίας που στους νέους ξεπερνά το 50% ενώ παράλληλα υπάρχει ισχυρότατη παρουσία της τοπικής μαφίας -της Καμόρα- η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων και βεβαίως τη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ρομάνο δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία και αναμένεται κάποιου είδους παρέμβαση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών πρόληψης και ουσιαστικής αντιμετώπισης της ακραίας αυτής πραγματικότητας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr