ΓΓΔΕ: Σύσκεψη με θεσμικούς φορείς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

706933-ggde.jpg

21-06-2016 18:28

Με στόχο την καταγραφή απόψεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, συγκαλεί συνάντηση με θεσμικούς φορείς της αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη επιδιώκεται να συζητηθούν εισηγήσεις των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων για τις αποτελεσματικές μεθόδους καταστολής της φοροδιαφυγής, καθώς και η εξέταση δυνατοτήτων συνεργασίας για τη συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών και άλλων αρχών στο θέμα αυτό.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θεωρεί δεδομένο ότι η ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά καθιστά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κοινό στόχο της Φορολογικής Διοίκησης και των θεσμικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο και για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος είναι κομβικής σημασίας για την ανάδειξη προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων, με γνώμονα τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγελματικού κλάδου ή κλάδου επιχειρήσεων, ώστε – από τη διαβούλευση – να προκύψουν συγκεκριμένα και χρήσιμα συμπεράσματα.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν μέσω εκπροσώπων τους ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, στις 10:30, στην αίθουσα 305, του υπουργείου Οικονομικών.

Σημαντική υπέρβαση εσόδων κατά 4,25%

Σημαντική υπέρβαση κατά 4,25% από τον στόχο του προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα έσοδα στις Δ.Ο.Υ και στα τελωνεία το πρώτο πεντάμηνο του έτους, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το Μάιο η υπέρβαση των καθαρών εσόδων από τον στόχο ανήλθε στο 16,85%, παρά τις υψηλές επιστροφές φόρων που σημειώθηκαν τον ίδιο μήνα.

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 3,163 δισ. ευρώ έναντι στόχου 2,707 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές φόρων τον ίδιο μήνα ήταν 228 εκατ ευρώ υπερκαλύπτοντας σημαντικά τον στόχο των 162 εκατ ευρώ που είχε τεθεί.

Το πεντάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 17,190 δισ. ευρώ έναντι στόχου 16,489 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,206 δισ. ευρώ έναντι 1,078 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος του Προϋπολογισμού (υπέρβαση 11,87%). Σ. Πολίτης

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...