Σφοδρές μάχες στη Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος έδιωξε από τη Ράκα τα κυβερνητικά στρατεύματα

706901-raka-siria.jpg

20-06-2016 23:07

Σε οπισθοχώρηση, εκτός της επαρχίας της Ράκα, στη βόρεια Συρία, ανάγκασαν τα συριακά στρατεύματα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από μια αντεπίθεση που εξαπέλυσαν και η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε διάστημα 24 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν την 3η Ιουνίου μια επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και κατάφεραν να προωθηθούν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Όμως οι τζιχαντιστές τούς απώθησαν εκτός των συνόρων της επαρχίας, έπειτα από μια αντεπίθεση που πραγματοποίησαν πριν από μία ημέρα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) κατάφερε να τρέψει σε φυγή τα συριακά στρατεύματα εκτός των διοικητικών συνόρων της επαρχίας Ράκα έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ», επισήμανε χαρακτηριστικά η οργάνωση.

Σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε εκατοντάδες στρατιώτες από την πόλη της Ράκα στην Τάμπκα για να την υπερασπιστούν, ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν την ανακατάληψή της.

«Περισσότεροι από 40 στρατιώτες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στις μάχες», καταλήγει η ΜΚΟ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...