Δωρεά νοσοκομειακού υλικού στη Μυτιλήνη από το αμερικανικό ίδρυμα AFYA

344468-123989c09bc8a5b9ac38b58950465595_l.jpg

15-06-2016 15:26

Τρία κοντέινερ με νοσοκομειακό υλικό προσέφερε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το αμερικανικό ίδρυμα “AFYA”, ένας οργανισμός που δραστηριοποιείται στην αποστολή νοσοκομειακών ειδών σε 56 χώρες του κόσμου.

Νοσοκομειακά κρεβάτια, αναπηρικά αμαξίδια με εξελιγμένους μηχανισμούς, κρεβάτια εξέτασης και πάσης φύσης ιατρικά βοηθήματα, μαζί με μεγάλη ποσότητα αναλώσιμων ιατρικών ειδών, έφτασε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από την Αμερική και έκανε το γιατρό Παναγιώτη Προβέτζα, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, να ανασάνει βαθειά. «Πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια, ικανή να μας στηρίξει στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την τεράστια ροή μεταναστών τον τελευταίο χρόνο και από τις υπηρεσίες που συνεχίζουμε να προσφέρουμε καθημερινά σε 3000 εγκλωβισμένους στους καταυλισμούς της Λέσβου», είπε ο κ. Προβέτζας μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, μεσούσης της ροής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο, το νησί επισκέφθηκε η κ. Danielle Butin, εκ των ιδρυτών και Διευθύντρια του Ιδρύματος “AFYA”. Τότε επικοινώνησε με στελέχη των δομών υγείας αλλά και εθελοντές, τις τοπικές αρχές και τον ιατρικό Σύλλογο, καταγράφοντας τις ανάγκες αλλά και τις ελλείψεις σε ιατρικά είδη από τη διαχείριση του προσφυγικού.

Αμέσως μετά, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Spora» για την υποστήριξη των αναγκών στο νησί, που προέκυψαν από τις ροές μεταναστών και προσφύγων. Σαν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας σήμερα κατέφθασαν τα τρία κοντέϊνερ με το υλικό. Απαιτήθηκαν περισσότερα από 15 φορτηγά για να μεταφέρουν, όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...