Νικολόπουλος: Έχει ζητηθεί κατάλογος συγγενών δικαστών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς

706540-nikos-nikolopoulos.jpg

20-06-2016 13:07

«Πυλώνας της Δημοκρατίας είναι η Δικαιοσύνη και μάλιστα ο σημαντικότερος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, δηλαδή των αδύναμων και αδικουμένων. Προϋπόθεση αναγνώρισης της προσφοράς της Δικαιοσύνης είναι η προσφορά. Άνευ αυτής παύει να επιτελεί το ρόλο της». Αυτά δήλωσε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έκανε στην Βουλή για περίεργες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου και να ελεγχθούν όποιοι αποδειχθεί ότι συμμετέχουν σε παραδικαστικά κυκλώματα, επίορκοι δικαστές.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος πιστεύει ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών επιτελεί το καθήκον της κατά το μάλλον ή ήττον. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και ευάριθμοι δικαστές που έχουν πάρει άλλους δρόμους και σε ορισμένες πολύ σημαντικού οικονομικού, πολιτικού, επιχειρηματικού αντικειμένου υποθέσεις έχουν μετατραπεί εκόντες σε συνηγόρους των συμφερόντων με ανταλλάγματα. Θα δεχθούμε ότι μπορεί να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες στα συμφέροντα άκοντες υπό την προϋπόθεση αντικειμενικής έρευνας.

Η Μπουρμπούλια, ο Καλούσης, και πλείστοι άλλοι ήταν δικαστικοί με υψηλό κύρος και καίριες ανακριτικές θέσεις. Ας αναζητήσουν όσοι είναι αμφισβητίες πορίσματα εντίμων δικαστικών (π.χ. του κ. Χριστοδούλου) για παραδικαστικά, ας αναζητήσουν βίλες δικαστικών στη Χαλκιδική, στα Βόρεια και Νότια προάστια της Αθήνας ,στα νησιά και θα δικαιολογήσουν τη χρήση της λέξης “ευάριθμοι”.

Είναι π.χ. αδιανόητο να κυκλοφορεί με χρήση σε κρατικές υπηρεσίες πλαστή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί χρόνια και να μην έχει κληθεί για εξηγήσεις ούτε ο γνωστός στη Δικαιοσύνη “κομιστής” της πλαστής απόφασης, υψηλό στέλεχος πανίσχυρης Στοάς της Αθήνας.

Είναι αδιανόητο γόνος γνωστής οικογενείας που εμπλέκεται στα καρτέλ μεγαλοεργολάβων να χρησιμοποιεί επί χρόνια σε κρατικές υπηρεσίες πτυχία από το ανύπαρκτο Πανεπιστήμιο “MIDLLEHAM UNIVERSITY” να μετέχει στην εθνική αντιπροσωπεία επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, να έχει νομικούς παραστάτες πολιτικά στελέχη της μάχιμης πολιτικής και οι δικαστές που ασχολήθηκαν με αυτό το σκάνδαλο να μην κάνουν το καθήκον τους, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος (Γ. Ντάσκας) που έφερε στη δημοσιότητα τα πτυχία ζητώντας έλεγχο δεν απέδειξε ότι τα πτυχία είναι πλαστά».

Κα συνεχίζει ο Ν. Νικολόπουλος: «Μήπως να αναθέσουμε καθήκοντα εισαγγελικά και δικαστικά σε δημοσιογράφους; Μήπως τέτοια αιτιολογία δεν υπάρχει ούτε στην…. Ζιμπάμπουε.

Είναι αδιανόητο ο αρμόδιος υπουργός να υποστηρίζει ότι στην απάντηση που έδωσε στην Βουλή δεν είναι ζήτημα κοινοβουλευτικού ελέγχου η χρήση τέτοιων πτυχίων στα ελληνικά δικαστήρια, αρνούμενος την οφειλόμενη έρευνα των συναρμοδίων υπηρεσιών για την απλή διαπίστωση ύπαρξης ή μη ύπαρξης του εν λόγω Πανεπιστημίου».

Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι «για αυτό οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα επανέλθουμε και θα αποδείξουμε ότι αυτές οι έρευνες είναι απαραίτητες και προς την Εκτελεστική και την Δικαστική Εξουσία.

Είναι αδιανόητο με τόσες αποκαλύψεις δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια (Κ. Βαξεβάνης HOT-DOC, Επίκαιρα, Γ. Ντάσκας-ΝTOKOUMENTA, KONTRA NEWS, REAL NEWS κλπ) ορισμένοι να υποστηρίζουν ότι το 100% των δικαστικών λειτουργών εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους, με “αποδεικτικό” στοιχείο ότι ακόμα υπηρετούν ανενόχλητοι.

Τα ίδια ακριβώς υποστήριζαν στα πρώτα στάδια των αποκαλύψεων για τα «παραδικαστικά», τον Ερυθρό Σταυρό, τα δάνεια των ΜΜΕ, του Ψυχάρη, των κομμάτων, το καρτέλ των εργολάβων κ.α. πολλά.

Και αν δεν συμφωνούμε με το ύφος του Υπουργού Πολάκη ας ακούσουμε προσεκτικά και πάντως ας ερευνήσουμε ακόμα πιο προσεκτικά αυτά που λέει.

Όσοι ψευδολογούν παρουσιάζοντας άψογη την εικόνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης γιατί δεν αντιδρούν στις ετήσιες εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών (Διεθνής Διαφάνεια, Διεθνής Αμνηστία, GRECO κλπ) οι οποίες παρουσιάζουν την λειτουργία της Δικαιοσύνης της Ελλάδας με μελανότερα χρώματα και από Δικαιοσύνη μπανανιών;

Από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έχει ζητηθεί κατάλογος συγγενών δικαστών που εμπλέκονται ως υπερασπιστές οργανισμών και προσώπων που αποτελούν παραδείγματα διαφθοράς ποιά θα είναι η απάντηση».

Και καταλήγει: «Στα ερωτήματα αυτά δυστυχώς απάντηση από τον Υπουργό Ν. Παρασκευόπουλο, δεν πήραμε παρότι τα θέσαμε θεσμικά στην Βουλή. Θα συνεχίσουμε λοιπόν και από την τηλεοπτική μας εκπομπή. Ποιος ξέρει μπορεί .. ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ!!!».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr