Πολιτικός Γολγοθάς για τον Τσίπρα μέχρι τον Οκτώβριο

706264-tsipras_118.jpg

20-06-2016 6:00

«Καυτό» προβλέπεται το ερχόμενο φθινόπωρο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με δεδομένες πλέον τις άγριες απαιτήσεις των δανειστών για ακόμη πιο σκληρά μέτρα αλλά και την κατάλυση του εργασιακού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εν αναμονή δεύτερης αξιολόγησης.

Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, όσο κι αν κομπάζει μπροστά στις κάμερες για τις «διαπραγματευτικές επιτυχίες» του γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι ο χρόνος του είναι μετρημένος κι ότι σύντομα, αμέσως μόλις μπει χέρι στα εργασιακά, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την λαϊκή οργή και την κοινωνική έκρηξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έχει πλέον απογυμνωθεί. Σε πολιτικό επίπεδο έχει απομακρυνθεί από τις αρχές και τις προγραμματικές εξαγγελίες του, ακολουθώντας την πολιτική των προκατόχων του, γενόμενος «μνημονιακότερος» των Μνημονίων. Ήδη, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσπρωξε τη χώρα σε τέταρτο Μνημόνιο.

Τα μέτρα που ψηφίζονται κάθε τρεις και λίγο, με διαδικασίες επείγοντος ή κατεπείγοντος, φανερώνουν τον πανικό των κυβερνώντων, που δρουν απλώς ως εκτελεστικό όργανο των δανειστών, δίχως καμία απολύτως ισχύ και πρόθεση για εκπόνηση κοινωνικών πολιτικών. Στο «παλμαρέ» της δήθεν αριστερής κυβέρνησης υπάρχουν μόνο μέτρα, κι άλλα μέτρα και επιπρόσθετα μέτρα. Τίποτε άλλο.

Επικοινωνιακά, επίσης, βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Επιχειρεί με διάφορα συμβολιστικά «πυροτεχνήματα» να δείξει πως κόπτεται για τη δημοκρατία και την προστασία του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε για τις 24 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ότι θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Επιπλέον, η κυβέρνηση παρουσιάζει διάφορες σκληρές απαιτήσεις – μέτρα των Θεσμών ως δήθεν δική του επιτυχία και επαίρεται γι’ αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η προ ημερών «φιέστα» της κυβέρνησης στο Μουσείο της Ακρόπολης. Γιατί, πρέπει κάπως να πεισθεί ο κόσμος πως το «φάντασμα» της ανάπτυξης έρχεται, αλλά έχει χαθεί κάπου… στο δρόμο.

Όμως, τι σημασία έχουν όλα αυτά τα επικοινωνιακά, όταν η χώρα βουλιάζει μέρα με τη μέρα, με την αγορά να παραμένει απισχνημένη, με τους τζίρους των επιχειρήσεων να βουλιάζουν, με τους ξένους επενδυτές να διστάζουν να έρθουν στην Ελλάδα, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σταθερότητα σε τίποτα;ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...