Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί

344400-447c15a6e55166cd84075d653a5b81d0_l.jpg

14-06-2016 9:06

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 10 το πρωί και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Σε συνέχεια της έκτακτης συνέλευσης που πραγματοποίησαν στις 7 Ιουνίου με αφορμή το Σχέδιο Νόμου « ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», οι εργαζόμενοι στο Δαφνί εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αποφάσισαν και απαιτούν τα εξής:

-Την κατάργηση του συμφώνου Andor-Λυκουρέντζου.

-Την άμεση απόσυρση και την κατάργηση του Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

-Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά, κατάργηση κλινικών, δομών, υπηρεσιών, καμία κινητικότητα υπαλλήλου.

-Το 18 Άνω να παραμείνει οργανικό κομμάτι του Νοσοκομείου και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του στο χώρο της απεξάρτησης με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας που αποτελεί εργασιακό μεσαίωνα ( πεντάμηνα, συμβάσεις έργου, μπλοκάκια κ.λ.π).

-Την κατάργηση όλων των Nόμων (2716/99 – 4272/14) των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία (ΜΚΟ) και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας.

-Την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών.

-Ένα σύστημα Ψυχικής Υγείας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ασθενών βασιζόμενο στις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής και κοινωνικής φροντίδας.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για όλους.

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr