Πούτιν: Η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη – Θα συνεργαστούμε με όποιον πρόεδρο εκλεγεί

705930-z.jpg

17-06-2016 17:21

«Ο κόσμος χρειάζεται μια τόσο ισχυρή χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εμείς τη χρειαζόμαστε… Όμως δεν χρειαζόμαστε να επεμβαίνει διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας λέει πώς να ζούμε».

Η Ρωσία θα εργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Αμερική είναι μια μεγάλη δύναμη, σήμερα πιθανόν η μόνη υπερδύναμη, μπορούμε να το δεχθούμε αυτό», δήλωσε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα φανταχτερό πρόσωπο, αναφερόμενος σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει γι’ αυτόν. «Έχω πει ότι είναι φανταχτερός», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. «Είναι, δεν είναι; Δεν κάνω καμιά άλλη εκτίμηση γι’ αυτόν». Ό ίδιος δήλωσε επίσης πως, με βάση τα σχόλια του Τραμπ, ο αμερικανός υποψήφιος υποστηρίζει την πλήρη αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων. «Τι κακό έχει αυτό;», ρώτησε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε επίσης γι’ αυτό που αποκάλεσε υποστήριξη της Δύσης σ’ «ένα πραξικόπημα» το 2014 στη Ουκρανία, κατά το οποίο ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας διέφυγε.

«Γιατί να υποστηριχθεί ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία; … Είναι πιθανό η αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται τώρα στην εξουσία, να ερχόταν στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια του Φόρουμ.

Πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε χέρια η εξουσία οδήγησε σε αιματοχυσία και τρόμαξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr