Βαλς για δολοφονία Κoξ: Στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό ιδεώδες

705651-vals.jpg

16-06-2016 20:48

Τη «βαθιά του θλίψη» για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, επισημαίνοντας ότι «μέσω εκείνης, στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό μας ιδεώδες», εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

«Βαθιά θλίψη για την Τζο Κοξ και το βρετανικό λαό. Μέσω εκείνης, το δημοκρατικό μας ιδεώδες στοχοθετήθηκε. Να μην το ανεχθούμε ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

«Πληροφορήθηκα την ανυπόφορη επίθεση εναντίον μιας Βρετανίδας βουλευτού, της Τζο Κοξ. Σκέψεις αλληλεγγύης στους συγγενείς της και την οικογένειά της. @UKLabour», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε από την πλευρά του στο Twitter, στα γαλλικά και τα αγγλικά, ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, της γερμανικής Μπούντεσταγκ και του κοινοβουλίου της Πολωνίας, όπως και βουλευτές των χωρών του «τριγώνου της Βαϊμάρης» που συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Κοξ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr