«Καθρεφτάκια για ιθαγενείς» η «δίκαιη ανάπτυξη» του Τσίπρα

705616-2545781.jpg

16-06-2016 20:33

Το «άσπρο-μαύρο» επιχείρησε να κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πανηγύρισε για ακόμα μια φορά την «επιτυχημένη» συμφωνία που πέτυχε με τους δανειστές, μιλώντας ταυτόχρονα για δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος, την ίδια ώρα που έβαλε «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του στο ξεπούλημα της χώρας, που αναμένεται να κρατήσει για τουλάχιστον εκατό χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας σε μια κυβερνητική φιέστα αλά Ερντογάν στο Μουσείο της Ακρόπολης, έριξε και πάλι το… μπαλάκι της ευθύνης στον λαό, υποστηρίζοντας πως τη συμφωνία με τους δανειστές – στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το πρόσφατο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-«λαιμητόμος» του κυρίου Κατρούγκαλου, ο γνωστός «κόφτης» που καταλύει το ελληνικό κοινοβούλιο αν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, αλλά και την φορολογική «ταφόπλακα» με αυξήσεις «φωτιά» που θα χτυπήσουν τον Έλληνα πολίτη μέχρι και το 2018 – την έχουν επιλέξει οι πολίτες. 

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος της κυβέρνησής του μέσα από όλα αυτά είναι να επιτευχθεί η «δημοσιονομική σταθεροποίηση», να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση του Τραπεζικού Τομέα και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, «πούλησε» πάλι το θέμα του χρέους υποστηρίζοντας ότι άνοιξε η συζήτηση για το θέμα της ελάφρυνσης. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν έχει υπάρξει καμία διαβεβαίωση από τους δανειστές. Μόνο συζητήσεις φυλολογικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε, η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός μίλησε και για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων, τις αδύναμες εισοδηματικά ομάδες και τους μισθωτούς, που βοήθησε η «αριστερή» κυβέρνηση με αυξήσεις σε καύσιμα και ΦΠΑ, αλλά και με την φορολόγηση των κατώτατων μισθών κάτω από το ψυχολογικό «όριο» των 600 ευρώ.

«Το πρόγραμμα επιλέξαμε να είναι εμπροσθοβαρές: τα δύσκολα μέτρα να ληφθούν το πρώτο έτος. Με την πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε ο πιο σημαντικός και δύσκολος κύκλος του προγράμματος.

Η πιο σημαντική εξέλιξη η απόφαση του Εurogroup να επανεξεταστεί το ελληνικό χρέος από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τρόπο αντικειμενικό και δεσμευτικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Κερδίσαμε και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: οι συνολικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ ετησίως, δηλαδή λιγότεροι πόροι για εξυπηρέτηση χρέους και περισσότεροι για κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη. Για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε σταθερό μακροοικονομικό, δημοσιονομικό και επενδυτικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων μιλώντας για «δίκαιη ανάπτυξη», ένα όραμα που όπως είπε «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα. Για εκείνους πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τα συντρίμμια που άφησαν όπως συρρικνωμένοι μισθοί και συντάξεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασφυκτική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Ως ανάπτυξη αυτοί εννοούν τις επενδύσεις με χαμηλό κόστος εργασίας, real estate χωρίς καμία μέριμνα για περιβάλλον, διανομή υπέρ των λίγων με μείωση φορολογικών συντελεστών για τα υψηλά εισοδήματα, μία νεοφιλελεύθερη δυστοπία».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr