Κουτσούμπας: Δεν θα ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

705160-koutsoumpas_1_0.jpg

15-06-2016 10:21

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΚΚΕ να ψηφίσει το νέο εκλογικό σύστημα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (15/06/2016) ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι «δεν υφίσταται απλή αναλογική χωρίς την κατάργηση του ορίου του 3% για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ τάσσεται κατά της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, προβλέποντας ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, οι βουλευτές των μικρότερων κομμάτων θα εκλέγονται τυχαία από εκλογικές καραμπόλες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα οπορτουνιστικό κόμμα του 3% έχει μετεξελιχθεί πλέον σε ένα κλασικό αστικό κόμμα που κάνει τη βρώμικη δουλειά, γιατί μπορεί να χειραγωγεί τον λαό», ενώ με τον ίδιο περιφρονητικό τρόπο μίλησε και για κόμματα που θεωρούνται συγγενή στο ΚΚΕ, όπως η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Τα θεωρούμε οπορτουνιστικά, δηλαδή τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, καθώς έδωσαν δείγματα γραφής και έβαλαν πλάτη στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση», είπε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...