Τι φοβάται η κυβέρνηση από το Κίνημα «Παραιτηθείτε»

705104-vouli5.jpg

15-06-2016 7:04

Ιδιαίτερα αναστατωμένη και νευρική εμφανίζεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το Κίνημα «Παραιτηθείτε», το οποίο διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη (15/06/2016) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην ασκούμενη πολιτική.

Ήδη από χθες, Τρίτη (14/06/2016) κυβερνητικά στελέχη, με δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ, επιχειρούσαν άλλοτε με ειρωνικό κι άλλοτε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο να υποβαθμίσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της Βουλής, κινούμενοι είτε στη γραμμή Φίλη που είχε κάνει μέρες νωρίτερα για διαμαρτυρία που βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, είτε μιλώντας για υπόγεια ανάμειξη της Νέας Δημοκρατίας και για παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων.

Την ίδια στιγμή, μια ανακοίνωση που έγινε σε ιστότοπο του αναρχικού χώρου και αποδημοσιεύτηκε σχεδόν αμέσως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ειδικότερα το κείμενο που είχε αναρτηθεί ανέφερε: «Όλοι την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους. Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους!».

Όπως αποδείχθηκε, όμως, εκ των υστέρων, καμία από τις γνωστές ομάδες/συλλογικότητες του αναρχικού χώρου δεν είχε εκδώσει σχετικό κάλεσμα για σήμερα, κάτι που σημείωσαν χρήστες της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα η ανάρτηση να αφαιρεθεί από το ημερολόγιο εκδηλώσεων.

Ωστόσο, και μόνο η δημοσίευσή της προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος “Παραιτηθείτε”, στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημείωσε η ΝΔ, προσθέτοντας: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Το ερώτημα πλέον που τίθεται εύλογα είναι τι ακριβώς φοβάται η κυβέρνηση από τη σημερινή σύναξη των «Παραιτηθείτε»; Γιατί επιδεικνύει τόσο «ευαίσθητα» αντανακλαστικά απέναντι σε μια κίνηση που, σε τελευταία ανάλυση, κάνει λόγο για μια «ειρηνική διαμαρτυρία»;

Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό μια αριστερή κυβέρνηση να μιλάει για «επικίνδυνες κι αντισυνταγματικές εκδηλώσεις», όταν η ίδια συμμετείχε ενεργά πριν από πέντε περίπου χρόνια στα κινήματα των «Αγανακτισμένων».

Πού πήγαν όλα εκείνα τα όμορφα και ιδεαλιστικά λόγια για τους «αγώνες υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης»; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιάζει να βρίσκεται σε πανικό και σύγχυση.

Ίσως γιατί αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως, ασχέτως με τη σημερινή ενδεχόμενη επιτυχία ή αντίστοιχα αποτυχία των «Παραιτηθείτε», ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιδράει απέναντι στο διαρκές έγκλημα που υφίσταται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...