Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τα κονδύλια για το προσφυγικό

704998-moskovisi.jpg

14-06-2016 18:25

Ερωτηματικά σχετικά με το αν χρησιμοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το προσφυγικό προκαλεί απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί σε σχετική ερώτηση.

Την ερώτηση έθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για το ζήτημα, ο Πιερ Μοσκοβισί ότι σύμφωνα με μελέτη του ΔΝΤ, η Ελλάδα ξόδεψε το 2015 περίπου 300.000.000 ευρώ για το προσφυγικό και τόνισε ότι είναι εθνική αρμοδιότητα η επιλογή των δράσεων που αφορούν τη στήριξη των κρατών-μελών που αναλαμβάνουν μεγάλο βάρος για το προσφυγικό, όπως η Ελλάδα.

«Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Επίτροπος αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης των δαπανών για το προσφυγικό από τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2015» αναφέρεται στη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της Μαρίας Σπυράκη.

Παράλληλα ο κ. Μοσκοβισί υποδεικνύει στην υβέρνηση μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ η απάντησή του καταλήγει ως εξής «Σύμφωνα με την αρχή της επιμερισμένης διαχείρισης, η επιλογή των συγκεκριμένων δράσεων για την εφαρμογή της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών. Κατόπιν αιτήματος για χρηματοδότηση τέτοιων έργων, η ΕΤΕπ θα δημοσιεύει τις λεπτομέρειες σχετικά με τα προς υλοποίηση έργα της ΕΤΕπ».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...