Κλειστός ο πύργος του Άιφελ εν μέσω Euro 2016

704949-a.jpg

14-06-2016 15:20

Οι τουρίστες που είχαν κρατήσεις για σήμερα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ

Ο πύργος του Άιφελ είναι κλειστός σήμερα Τρίτη (14/06) για το κοινό όλη την ημέρα «εξαιτίας του εθνικού κοινωνικού κινήματος» κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση αυτού του μνημείου.

Τα συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, έχουν καλέσει τους εργαζομένους σε μια μεγάλη διαδήλωση σήμερα το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον της τελευταίας μεγάλης μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ και αναμένουν ότι θα κατέβουν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ένα μέρος του προσωπικού του πύργου του Άιφελ «έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει σ’ αυτή τη διεπαγγελματική ημέρα δράσης. Καθώς το προσωπικό που ήταν παρόν δεν επαρκούσε αριθμητικά για να ανοίξει το μνημείο σε ικανοποιητικές συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας του κοινού, ο πύργος θα παραμείνει συνεπώς κλειστός», εξήγησε η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE).

Στην απεργία κάλεσαν η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), το συνδικάτο που έχει την πλειοψηφία στους κόλπους της SETE, και η FO (Force Ouvriere, Εργατική Δύναμη). «Η απεργία ψηφίσθηκε ομόφωνα», ανέφερε ο Ντενί Βαβασορί, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου στη Γαλλία και ιστορικά προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σχεδόν 7 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους 80% ξένοι, επισκέφθηκαν το μνημείο το 2015. Η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα είναι 15.000 έως 20.000 άτομα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...