Η ΕΡΤ… του ΣΥΡΙΖΑ και των εφοπλιστών

704914-poseidonia-tsipras.jpg

14-06-2016 14:07

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα «Ποσειδώνια» και η υπόκλιση σε όλες τις απαιτήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, για διατήρηση του σκανδαλωδώς ευνοϊκού καθεστώτος φοροαπαλλαγών και παροχή ακόμη περισσότερων κινήτρων -δηλαδή αυτών που κατήγγελλε ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ- σηματοδότησε και επισήμως την επίδοση διαπιστευτηρίων στις «ιερές αγελάδες» του εφοπλισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και μπορεί σε επίπεδο υπουργών, το Μέγαρο Μαξίμου να έχει «λύσει» το πρόβλημα αντιδράσεων, τα πράγματα όμως ίσως δεν είναι το ίδιο εύκολα για τη βάση του κόμματος και τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων. Την υποταγή άλλωστε στο εφοπλιστικό κεφάλαιο μέσα σε χρόνο dt, μάλλον δεν την φαντάζονταν πολλοί από τους ανθρώπους που ακολουθούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει δεσμευθεί στους εφοπλιστές, ότι σύντομα θα ξεμπερδέψουν με πολλά από τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, με πρόφαση την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει προμετωπίδα της επίθεσης στα εργασιακά που ετοιμάζεται για το Σεπτέμβρη, χωρίς κάποιοι να αποκλείουν ότι οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο χώρο θα έρθουν και νωρίτερα –τόσο βιάζονται οι εφοπλιστές. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Ελλήνων ναυτικών έχει ανοίξει ήδη.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχει ξεκινήσει μία εσωκομματική διαδικασία να «πείσει» τα μέλη του για τις επερχόμενες αλλαγές, ώστε να εκμηδενίσει τις όποιες αντιδράσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και συγκεκριμένο κείμενο. Παράλληλα, ενεργοποιείται και η επικοινωνιακή φαρέτρα, με στόχο να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα, ώστε οι Έλληνες πολίτες να πειστούν για την «ανιδιοτελή προσφορά» των Ελλήνων εφοπλιστών και να ξεχάσουν ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι σηκώνουν το τεράστιο βάρος των μνημονίων, ενώ οι πλοιοκτήτες απολαμβάνουν τον –σχεδόν αφορολόγητο- αμύθητο πλούτο τους.

Ένα τέτοιο «εξαιρετικό» δείγμα γραφής, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία κάποιοι κατηγορούν ότι έχει εξελιχθεί σε «παραμάγαζο» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα φαίνεται ότι μετατρέπεται σε «παραμάγαζο» των εφοπλιστών. Όπως εύστοχα σχολιάστηκε, πρόκειται για «ένα κείμενο το οποίο θα μπορούσε να το έχει γράψει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας», καθώς διάχυτη είναι η διάθεση «υποτέλειας» στους εφοπλιστές, ενώ παράλληλα «αποθεώνεται» ο πρωθυπουργός για το θάρρος του να τους υποβάλει τα σέβη του…

Ενδεικτικά, παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα, που δίνουν το στίγμα της κυβερνητικής γραμμής:

«Στην Ελλάδα λοιπόν, χειροκροτούμε και παθιαζόμαστε με κάθε Έλληνα που κάνει κάποια επιτυχία στο εξωτερικό είτε στις επιστήμες είτε ιδιαίτερα στον αθλητισμό (…)

Όμως υπάρχουν μια χούφτα Έλληνες που η εκπληκτική και συνεχή (sic) για 50 χρόνια παγκόσμια πρωτιά τους θα έπρεπε να κάνει πολύ, μα πολύ περήφανη την Ελλάδα και όλους εμάς μαζί.

Όμως γιατί δεν χαιρόμαστε; Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τους καλεί να τους ευχαριστήσει και να ορίσει μια ημέρα το χρόνο όπου μόνιμα (ή έστω για όσο κρατήσει η παγκόσμια πρωτιά) θα τιμώνται στο Προεδρικό;».

«Που κατάφεραν να αυξήσουν το στόλο τους κατά 70% !! μέσα στα 8 χρόνια της πρόσφατης σκληρότατης ναυτιλιακής κρίσης, ενώ οι ανταγωνιστές τους σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ένα απίστευτο επίτευγμα ικανότητας την ώρα που και οι ίδιοι υφίστανται μεγάλες ζημιές!!!

Που την συνεχή παγκόσμια πρωτιά τους την κατάφεραν χωρίς να μας έχουν επιβαρύνει στο παραμικρό.

Και που κάθε χρόνο, χωρίς να ζητάνε τίποτα απολύτως, φέρνουν δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας, δίνοντας επιπλέον καλοπληρωμένη δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες έλληνες (γραφεία και πληρώματα)».

«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι οι πιο παρεξηγημένοι και οι πιο δαιμονοποιημένοι άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία, την ώρα που παντού και πάντοτε μας ωφελούν! Η δουλειά τους είναι στο εξωτερικό, τα πλοία τους βρίσκονται στους ωκεανούς μακριά από την Ελλάδα, η χρηματοδότησή τους γίνεται κατά 90% από ξένες τράπεζες, δεν μας επιβαρύνουν πουθενά και το μόνο που κάνουν είναι να μας δίνουν λεφτά χωρίς να μας ζητάνε τίποτα. (…)

Και επειδή θέλω να απαντήσω σε αυτό που οι περισσότεροι σκέφτεστε (γιατί επί 30 χρόνια όποτε κάνω κουβέντα για τους εφοπλιστές μου κάνουν την ίδια και απαράλλαχτη παρατήρηση) ότι “οι Έλληνες πλοιοκτήτες τα καταφέρνουν επειδή δεν πληρώνουν φόρους” τονίζω ότι τα καταφέρνουν γιατί είναι οι πιο ικανοί και οι πιο ανταγωνιστικοί επιχειρηματίες του κόσμου».

«Γι’ αυτό χάρηκα ιδιαίτερα που ένας αριστερός πρωθυπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης αποφάσισε να ξεπεράσει το πολιτικό κόστος, τουλάχιστον όπως ακόμα εμείς επιμένουμε να το προσδιορίζουμε».

Σεβαστές μεν οι απόψεις, επιβεβλημένος δε ο σχολιασμός. Όταν μάλιστα στερούνται επιχειρημάτων και δεν τηρούνται καν τα προσχήματα…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...