Ειδομένη: Απομακρύνονται σταδιακά οι πρόσφυγες από τους άτυπους καταυλισμούς

704879-eidomeni.jpg

14-06-2016 12:26

Έξι λεωφορεία έχουν αναχωρήσει από το πρωί της Τρίτης (14/06) μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από τους εναπομείναντες άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε λίγο μετά τις 07:30 και ήδη έχουν αναχωρήσει έξι λεωφορεία από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη στροφή για Ευζώνους και το βενζινάδικο, συνολικά 399 άτομα (Σύριοι, Ιρακινοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί), οι οποίοι οδηγούνται σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας.

Το μεσημέρι, δόθηκε στην κυκλοφορία το κομμάτι της ΠΑΘΕ, από τη γέφυρα του Πολυκάστρου έως τη στροφή για Ευζώνους, που είχε κλείσει το πρωί λόγω της αστυνομικής επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απομακρύνθηκαν από τον άτυπο καταυλισμό στο βενζινάδικο, στην ΠΑΘΕ Πολυκάστρου, 1.158 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας, στα Βασιλικά.

Το βράδυ της Δευτέρας, κάτοικοι των Βασιλικών συγκεντρώθηκαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, διαμαρτυρόμενοι για τη δομή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr