Επιστολή Μητσοτάκη προς Βούτση: Γιατί μιλάει για υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής

704871-mitsotakis_voutsis_533_355.jpg

14-06-2016 11:57

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε σήμερα, Τρίτη (14/06/2016), επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σε αυτήν θέτει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων – λίγο πριν την ψήφισή τους – με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του προέδρου της ΝΔ, κάνοντας κλικ ΕΔΩΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...