Δωρεά σκάφους στους ναυαγοσώστες του ΕΕΣ από την DLRG


03-06-2016 14:28

Στους Διασώστες Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραδόθηκε την Παρασκευή, στη μαρίνα της Μυτιλήνης, από την DLRG (μέλος της International Maritime Rescue Federation που επιχειρεί σε διασώσεις προσφύγων και μεταναστών), ένα ναυαγοσωστικό σκάφος τύπου Inflatable Rescue Boat-I.R.B. (με μηχανή 30 ίππων) για τις ανάγκες των διασώσεων.

Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ναυαγοσωστικό σκάφος, καθώς και τον εξοπλισμό διάσωσης και πρώτων βοηθειών για το υγρό στοιχείο, παρέλαβε κατόπιν εντολής του Προέδρου της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. ο εκπρόσωπος της Σχολής Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών και Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Βασίλης Χαντζόπουλος.

Στην τελετή παρευρέθη εκ μέρους της DLRG ο εκπρόσωπός της στην Μυτιλήνη κ. Τhomas Ruhland, o οποίος μαζί με την ομάδα του επιχειρούσε με το Ναυαγοσωστικό Σκάφος ΜINDEN στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Η επιλογή των Εθελοντών Διασωστών Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. ως αποδεκτών της δωρεάς έγινε κατόπιν εισήγησης του Πρόεδρου της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας της Ευρώπης (I.L.S.E.) και της DLRG κ. Detlev Mohr ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. στον τομέα της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στο νησί της Μυτιλήνης. Σημειώνεται ότι ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. είναι το επίσημο μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S./I.L.S.E.) στη χώρα μας.

Οι Διασώστες Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιθυμούν να ευχαριστήσουν πρωτίστως τον Πρόεδρο της DLRG για την εξαιρετικά γενναιόδωρη χειρονομία του, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό για την αρωγή του σε θέματα δωρεών διασωστικού εξοπλισμού καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης για τις πολλαπλές διευκολύνσεις που παρέχει, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr